Typisch voor de maand juli. Een kalme beursmaand. Het is zomer we wachten op cijfers van het eerste halfjaar en de meeste beleggers zijn in vakantie modus. Tijd om wat te ontspannen. Lees een boek, ga wat wandelen, ga wat vliegvissen. Ik doe het alle 3.
Tijdens de eerste 3 weken van juli valt er zoals altijd weinig te beleven op de beurs. Daarom hou ik het ook kort in dit artikel.
Over Renault Group aandeel:
Renault Group gaat een joint venture aan met het Chinese Geely voor de ontwikkeling en productie van de volgende generatie hybride, plugin en uiterst efficiënte verbrandingsmotoren. Daar vallen ook de waterstof aandrijvingen onder.
De joint venture moet de 2de helft van dit jaar nog goed gekeurd worden.
De joint venture zal motoren ontwikkelen en produceren voor Renault en Geely maar ook voor andere auto fabrikanten. Het gaat hier dan ook om het op zetten van verschillende fabrieken wereldwijd. Met een zeer groot productie volume.
De elektrische wagen is in volle opmars maar de verbrandingsmotor zal wellicht nog enkele decennia meegaan.
Op korte termijn zullen we daar natuurlijk niks van merken in de bedrijfscijfers van Renault. Maar voor de lange termijn is het wel belangrijk. Vandaag denken aan de toekomst voor binnen 3 a 5 jaar is essentieel om te overleven en sterker te worden als autofabrikant.
Ons aandeel Econocom group heeft het moeilijk om de uitkering van het grote bedrag van het dividend te verwerken in de koers. Ook zijn er wat twijfels voor de resultaten van het 2de kwartaal van 2023 die we nog moeten krijgen eind juli. Er is wat spanning.
Toch heb ik daar rekening mee gehouden bij de aankoop van de Econocom Group aandelen.
Het was al bekend dat het een moeilijk vergelijk zou worden van het 2de kwartaal 2023. Ook was het bekend dat het door de verslechterde economie zou kunnen dat de winst wat onder druk zal komen staan in de komende kwartalen.
Dat er nu blijkbaar andere beleggers zijn die niet zo goed hun huiswerk gedaan hebben. En straks verrast zullen zijn als de winst wat minder is dan ze hadden gehoopt. Dat is hun fout.
En dat kan ons voordeel worden. Want het aandeel noteert spotgoedkoop wat betreft de lange termijn. Ik kocht het aan iets meer dan 3 euro per aandeel. Het spreekt vanzelf dat het nu alleen maar goedkoper geworden is en daarmee ook aantrekkelijker om nog meer bij te kopen.
Wanneer het aandeel Econocom Group zo laag blijft noteren. Of nog lager gaat dan zal ik overwegen om nog wat meer aandelen bij te kopen. Voor de lange termijn is er trouwens niks gewijzigd in negatieve zin.
Om het nogmaals met de woorden van onze Wijze Charlie Munger te zeggen:
‘Het is het kunnen wachten dat u als belegger vooruit helpt”
En dat is ook zo. Wanneer het fundamenteel goed gaat met het bedrijf voor de lange termijn. Dan is wachten de meest renderende bezigheid.
En juist daarom verpruts ik mijn tijd niet met naar de aandelen koers te kijken die op en af gaat en te twijfelen aan mijn investering.
In plaats van mijn tijd te verprutsen gebruik ik mijn tijd nuttig. Ik lees stapels boeken, ik maak lange natuurwandelingen en terwijl ik wandel denk ik wat na over moeilijke beleggingsbeslissingen.
En ik ga ook nog wat vliegvissen. Wat het grootste kansspel ter wereld is. Met heel wat kans verhogende truckjes die je kan uittesten om meer en grotere vis te vangen. De beurs is er niks tegen.
Daarnaast heb ik de voorbije week ook nog een handig lijstje gemaakt voor u. Met een overzicht van hoeveel de winstgroei per jaar moet bedragen per aandeel om de koerswinst verhouding van een aandeel te rechtvaardigen.
IK heb een lijstje gemaakt waardoor je de terugverdien tijd kunt bekijken van een aandeel. Bij de opmaak ben ik er vanuit gegaan dat je de koers van het aandeel. De aankoopkoers, moet terugverdienen binnen de 10 jaar.
Bij elke koerswinst kan je aflezen hoeveel de winst per jaar moet groeien om de aankoop koers binnen 10 jaar terug te verdienen.
Het lijstje kan je HIER BEKIJKEN
Ook heb ik nog 2 andere blogartikelen online geplaatst die je misschien gemist heb.
Die kan je hier verder raadplegen
Reactie plaatsen
Reacties