Een Tweede Lockdown Economisch Niet Haalbaar

Gepubliceerd op 22 mei 2020 om 11:57

Bedrijven zijn druk bezig met hun opstart na de lockdown van 2 maanden. Het likken van de wonden doet meer pijn als eerst werd gedacht.De gedachte dat de economische bedrijvigheid snel zou opveren was een illusie. Want het zal maar zeer traag herpakken. Dat is nu duidelijk.

Bedrijven werken nu met omzetten die 20 of 30% lager zijn dan voor de crisis. Voor veel bedrijven is dat werken met verlies. Natuurlijk zal het nog wat verbeteren, maar helemaal worden zoals het was dat zal nog jaren duren.

Omdat de meeste bedrijven met veel schulden kampen zal er diep in de kosten gesneden moeten worden. De komende maanden zullen bedrijven dan ook omvangrijke herstructureringen aankondigen. Met bijhorende ontslagen.

De werkloosheid zal de komende maanden zeer sterk stijgen, daardoor zullen steeds meer consumenten geen koopkracht meer hebben waardoor we in een neerwaartse spiraal terecht zullen komen.

Een tweede lockdown zou dan ook voor de meeste bedrijven de doodslag betekenen.  

De Economie Kan Geen Tweede Lockdown Aan!

Een tweede Lockdown zou zoveel schade toebrengen aan de economie dat het onbetaalbaar is.

Alles heeft zijn limiet. En overheden kunnen niet tot in het oneindige blijven sponsoren. Uiteindelijk moet iemand de rekening betalen. Desnoods doen we dit door Hyperinflatie.

Als belegger houdt je dan ook beter rekening met de mogelijkheid van een tweede lockdown. Hou daarom genoeg Cash in uw aandelen portefeuille. Hou er ook rekening mee dat bedrijven met te hoge schulden nu heel fragiel zijn.

Bedrijven met hoge schulden kunnen door uitstel van terugbetaling van deze schulden wel wat tijd kopen maar het maakt ze bij een tweede lockdown extra fragiel.

Wie wilt er zijn geld steken in iets dat fragiel is?

Kies liever voor robuuste bedrijven zonder schulden en lage kosten. Hou er ook rekening mee dat de lockdown bepaalde trends die al aan de gang waren voor de crisis zullen versnellen.

Zo kopen nu meer mensen dan ooit tevoren via internet. Veel van deze mensen keren niet meer terug naar de fysieke winkels maar zullen blijven kopen via internet.

Ook de trend van werken van thuis uit heeft nu een versnelling gekregen. Heel waarschijnlijk zal er in de komende weken of maanden extra steun komen om de auto industrie te steunen.

Heel waarschijnlijk zullen deze steunmaatregelen de milieuvriendelijkste auto’s bevoordelen. Zo zou het best mogelijk zijn dat er voor de elektrisch aangedreven wagens een extra steun komt zodat de trend naar elektrisch aangedreven wagens nog een versnelling krijgt.

Hou als aandelen belegger zeker rekening met bestaande trends die nu door de coronacrisis een extra boost krijgen. Deze sectoren zouden in de komende maanden of jaren wel eens de uitblinkers van de beurs kunnen worden.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.